0341 350 593

Wij helpen u kiezen

Het helpt mij
tegen pijnklachten!

Ik zou het Flexobed aan iedereen die pijnklachten heeft willen aanraden.

Start uw aanvraag

  • + Voorkom overbelasting
  • + Voorkom pijn
  • + Voorkom stress

Ik ben Klazina Rosman en ik woon in Harderwijk

Ik heb al jaar en dag last van botontkalking. Een soort reuma waarvan ik heel veel pijn heb. Ook het zelfstandig in en uit bed gaan gaat steeds moeilijker. Samen met mijn ergotherapeut zijn we op zoek gegaan naar een oplossing voor mijn probleem. 

Lees meer

Zij analyseerde eerst het probleem en ging kijken of er misschien kleine eenvoudige oplossingen mogelijk waren. In mijn geval kwamen we uit op een wat grotere oplossing, namelijk het Flexobed van Specialbeds. 

De ervaringen van mijn ergotherapeut met het Flexobed waren al heel goed. Zij zag dat mensen die problemen hadden bij het in en uit bed stappen, heel veel baat konden hebben bij dit bed. Want zodra zij met het Flexobed in bed gingen, ontstond er ontspanning in het lichaam. Zo veel ontspanning zelfs, dat sommige mensen als ze één keer goed lagen, spontaan in slaap vielen.

Bekijk hieronder het hele verhaal van Klazina:

Trudy Hovens ervaart de RollAssist als een verademing

Mijn echtgenoot heeft Alzheimer in een vergevorderd stadium. En wij werken met een team verpleegkundigen met de RollAssist. Ik wou dat ik het jaren eerder had ingezet. Zowel voor mij zelf als voor het hele team wat hier werkt. Iedereen is er heel tevreden over.

Lees meer

Voor dit bed hadden wij het Flexobed wat ook een aanrader is voor mensen die zelfstandig in en uit bed willen komen. Mijn man kon dat allemaal niet meer. Hij werd afhankelijker van het rollen, trekken en duwen. En iedereen merkte dat ook in zijn schouders en rug. 

Toen werden wij in kennis gebracht met de RollAssist. En wij stonden versteld wat dit deed met mijn man.

Bekijk hieronder het hele verhaal van Trudy:

Johannes in zijn nopjes met het Flexobed

Johannes Schenk die woont sinds een aantal jaren bij ons bij Philadelphia. Een aantal jaren geleden kon hij nog lopen. Maar hij gaat nu achteruit en zit in een rolstoel. Hij wil graag zelfstandig zijn. Als hij moet inleveren in de zorg dan merk je wel dat we dat liever niet doen.

Lees meer

Vandaar dat wij ook heel blij zijn met dit bed. Het is een Flexobed. Je kunt het een beetje vergelijken met een staop-stoel. Het voordeel van dit bed is dat hij gewoon helemaal recht kan zitten vanuit een lig-houding. Waardoor het voor hem makkelijker is om te gaan staan.

Bekijk hieronder het hele verhaal van Johannes:

John Otten behoudt zijn zelfstandigheid met speciale zorghulpmiddelen

Dhr. John Otten heeft de aandoening Fibrodysplasia ossificans progressiva (FOP), vrij vertaald "bindweefsel dat progressief wordt omgezet in bot". Het is een zeldzame genetische aandoening waarbij bot wordt gevormd in spieren, pezen, gewrichtsbanden en ander bindweefsel.

Lees meer

Het extra bot dat wordt aangemaakt bij FOP, wordt gevormd door voortschrijdende omzetting van bindweefsel in kraakbeen en bot. Dhr. Otten vertelt over hoe speciale zorghulpmiddelen zoals zijn speciale zorgbed het Stabed en zijn speciale rolstoel van groot belang zijn in het behoud van zijn zelfstandigheid.

Bekijk hieronder het hele verhaal van John Otten:

Jo van Gaal heeft Parkinson en gebruikt het Flexobed

In deze video laat Jo zien hoe hij zijn Sta op bed, het Flexobed gebruikt. Voor hem betekent dit bed dat hij, ondanks zijn Parkinson, toch zelfstandig in en uit bed kan komen. Zo heeft hij veel minder zorg nodig, want in de nacht moet hij er wel drie keer uit.

Lees meer

Zijn kussen zakt niet naar beneden doordat hij deze heeft gefixeerd met een bretel. Veranderen van houding is helaas wel moeilijk. Zo verteld hij dat hij niet zelfstandig op zijn zijde draaien. Desondanks is hij heel tevreden met zijn bed en zijn herwonnen zelfstandigheid.

Deze video is gemaakt door Samen Beter Thuis. Samen Beter Thuis biedt praktische ondersteuning aan zorgontvangers en hun mantelzorgers. De zelfredzaamheid en eigen regie worden ondersteund met informatieve instructiefilmpjes, online cursussen, tips en verwijzingen naar praktische informatie en workshops. Beeldfragmenten bieden een inkijk in de dagelijkse praktijk van zorg en welzijn. Ga naar https://www.samenbeterthuis.nl/ voor meer informatie.

Elly Waaijer van Scouters test het Flexobed

Over bedden en alle soorten ligondersteuningen is op Scouters nog niet veel aandacht besteed. En wat is er belangrijker voor het bevorderen van mobiliteit, lekker ontspannen liggen en goed kunnen slapen. Om die reden gaat Scouters daar de komende tijd extra aandacht aan besteden.

Lees meer

Op het Testival zijn we gestart met het Flexobed van Specialbeds. Het Flexo transferbed is dan ook wel een bijzondere oplossing. Het bed ligt zeer comfortabel en met een druk op de knop kom je tot een zittende positie en draai je een kwartslag om, waardoor je niet op de rand van je bed komt te zitten, maar het bed een soort stoelzitting is geworden. Een van onze testers die voor het lopen in huis gebruik maakt van een rollator, zag hier meteen een mooie combinatie in. Nu blijft ze vaak maar in de stoel slapen, omdat het te veel energie kost om voor een middagdutje in bed te gaan liggen. Met het Flexobed zou ze gewoon even een middagdutje kunnen doen in haar eigen bed. Ga naar https://www.scouters.nl/hulpmiddelen/flexobed-transferbed/ voor meer informatie.

Bekijk ook de informatie op Scouters van het RollAssist wentelsysteem.

Ilvy hoeft niet meer fysiek zware zorg te verlenen voor haar zoon Lars

Haar 20-jarige zoon Lars is doof, meervoudig gehandicapt en heeft een hele hoge spierspanning. Hierdoor gaat het rollen en verplaatsen op bed wat moeizamer. Het is niet alleen belastend voor Lars maar ook zeker voor Ilvy om fysiek verantwoord optimale zorg te kunnen blijven geven.

Lees meer

Op de supportbeurs kwamen zij de RollAssist tegen. Op een afstandje was Ilvy met haar moeder aan het observeren wat de RollAssist precies deed en hoe het de zorg ondersteunde. Samen kwamen zij al snel tot de conclusie dat dit systeem een hele mooie oplossing voor haar situatie thuis zou zijn in de zorg voor Lars. Geen getrek en gesjor meer om Lars goed op bed te kunnen draaien en verplaatsen. Geen fysiek zware zorg meer wat ook belastend zou zijn voor haar rug. De RollAssist was voor haar en haar zoon dé oplossing.

Bekijk hieronder het hele interview.

Zorgorganisatie WelThuis investeert in Flexobedden voor minder zware zorg

Zorgorganisatie WelThuis zet stappen om met de juiste zorghulpmiddelen zowel hun zorgmedewerkers fysiek te ontlasten als hun cliënten prettig te kunnen ondersteunen. In samenwerking met servicepartner Vegro Verpleegartikelen is er een onderzoekstraject gestart met een positief eindresultaat en een win-win voor alle partijen.

Lees meer

Met een speciaal innovatie team kijkt men bij zorgorganisatie WelThuis naar het belang wat echt nodig is. Welk hulpmiddel voor welke cliënt biedt toegevoegde waarde voor medewerker en cliënt. En als dat goed onderbouwd wordt, dan schaffen ze het aan. Vooral bij de somatische en zwaardere cliënten zag men dat de fysieke belasting bij het in en uit bed helpen toenam. En het feit dat je deze cliënten steeds vaker met twee zorgmedewerkers moest helpen, was de aanleiding om te kijken of er een zorghulpmiddel bestond die daar bij zou kunnen helpen. Het Flexobed bleek een schot in de roos te zijn en voor de juiste verlichting te zorgen waar men bij WelThuis naar op zoek was.

Bekijk hieronder het hele interview:

Een ervaring uit de praktijk met de RollAssist bij zorgorganisatie Careyn

Binnen zorgorganisatie Careyn wordt veel gekeken hoe zij voor zowel hun medewerkers als bewoners de zorg minder zwaar kunnen maken. Eén van de ondersteunende hulpmiddelen is de RollAssist waarbij het draaien en verplaatsen van cliënten weinig tot geen fysieke lichamelijke belasting betekent. Een uitkomst voor alle betrokkenen. Tijdens het bezoek hebben we een opname mogen maken van hoe de RollAssist in de praktijk wordt ingezet op de afdeling.

Hoe mevrouw Lindeman toch tot een passende oplossing kwam

Mevrouw Lindeman geeft mantelzorg aan haar man. De zorg voor zowel mevrouw als voor de wijkverpleging wordt steeds zwaarder. Vooral bij het in en uit bed helpen van haar man. Daarom hebben ze een aanvraag ingediend bij de zorgverzekeraar voor het lenen van een Flexobed. Helaas is de aanvraag afgewezen omdat haar man met behulp van het Flexobed niet zelfstandig in en uit bed kan komen.

Lees meer

Een voorbeeld van een afkeuring van de zorgverzekeraar die wij vaker tegenkomen met als gevolg dat de situatie niet alleen voor de gebruiker maar ook voor de mantelzorger steeds erger wordt. Een toename van fysieke en lichamelijke klachten bij de mantelzorger, het niet meer goed kunnen uitvoeren van de mantelzorgtaken en daardoor een toename van de afhankelijkheid en tijd van de wijkverpleging of zelfs opname van de gebruiker in een zorginstelling. Terwijl het gebruik van een Flexobed voor de gebruiker, de mantelzorger en de wijkverpleging vaak wel dé oplossing is en de gebruiker daardoor langer thuis kan blijven wonen.

Ondanks de afkeuring van de zorgverzekeraar, wilde mevrouw Lindeman het bed graag in gebruik gaan nemen. De situatie voor haar en haar man werd steeds zorgintensiever. Er was inmiddels ook een actieve tillift in gebruik genomen om het in bed helpen van haar man minder zwaar te maken. De actieve tillift was een aanwinst, maar loste helaas niet haar probleem op. Haar man op de bedrand plaatsen ging prima, maar om hem vervolgens veilig en prettig te draaien naar de ligpositie was niet mogelijk. Dit was fysiek en lichamelijk veel te zwaar voor mevrouw Lindeman. Een combinatie van de actieve tillift en het Flexobed zou de ideale oplossing zijn. 

In overleg met mevrouw Lindeman hebben we gekeken of het mogelijk was om het Flexobed te kopen of te huren. Het voordeel van kopen is dat je zelf eigenaar wordt van het bed, maar het nadeel is dat je in één keer een groot bedrag moet betalen. Bij huren is er sprake van een vast laag bedrag per maand en betaal je slechts voor de periode dat je het bed gebruikt. Daarnaast zijn service en support tijdens de huurperiode inbegrepen. Lees hier verder over lenen, huren en kopen.

Het huren van het Flexobed was voor mevrouw en meneer Lindeman een passende oplossing. Het kost geld, maar als ze niets hadden gedaan, dan was de situatie alleen maar erger geworden en had mevrouw Lindeman haar man niet meer thuis kunnen verzorgen. Terwijl zij nu met een combinatie van de actieve tillift en het Flexobed, haar man nog steeds prettig en zelfstandig thuis kan verzorgen. En dat was het doel; de zorg minder zwaar te maken en samen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen.

Bent u nieuwsgierig of huren van een speciaal zorgbed voor u een passende oplossing kan zijn, start dan uw aanvraag via de groene knop en samen onderzoeken we de mogelijkheden.

Coen de Rooij over het Stabed

Coen de Rooij: ,,Ik heb in 1989 een auto-ongeluk gehad. Een dwarslaesie zorgde ervoor dat ik twee weken lang in het ziekenhuis lag. Hierna moest ik acht maanden lang revalideren in Hoensbroek en uiteindelijk kwam ik thuis. Tijdens de fysiotherapie bracht de specialist mij in aanraking met een Sta-bed. Dat was een verademing, omdat...

Lees meer

...ik hierdoor veel van houding kan veranderen. Toen dat bed stuk ging, heb ik het jarenlang zonder moeten doen, totdat ik er via Specialbeds één kocht. Ik merkte meteen het verschil.

De sta-functie van het bed gebruik ik vooral ‘s morgens omdat ik wakker wordt met vrij stijve gewrichten. Gedurende de dag zak ik langzaam meer iets in elkaar en verander ik van houding. De laatste jaren heb ik last van fantoompijn in mijn onderrug. Dan is het fijn dat ik toch eerder op de dag op bed kan gaan liggen én van houding kan veranderen. Het is heerlijk om af en toe een half uur te staan, het geeft toch een ander gevoel. Voor mijn knieën en mijn gewrichten is dat een stuk prettiger.

Normaal gesproken kon ik alleen bewegen dankzij de fysiotherapeut. Nu kan ik zelf beslissen wanneer ik een andere houding wil aannemen. Voor mijn gezondheid is het zeer van belang om van houding te kunnen wisselen om zo de bloedsomloop in conditie te houden en contracturen in mijn gewrichten te voorkomen. Ik kan dankzij het Sta-bed mijn lichamelijke conditie redelijk op peil houden.

Zonder het Sta-bed kan ik alleen maar zitten of liggen wat mijn gezondheid niet ten goede komt.”

Extra comfort voor cliënten en zorgwerknemers

Een speciaal bed als cadeau voor hospice De Schutse. Eigenlijk is het bed al even in gebruik, maar de officiële overdracht kon door corona pas vrijdag plaatsvinden. De Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV) kon toen trots het speciale bed overhandigen aan het hospice in woon-zorgcentrum De Schutse in Sint-Annaland. [bron artikel: Eendrachtbode, de Thoolse Courant]

Lees meer

Het zogenoemde Flexobed zorgt ervoor dat patiënten makkelijker kunnen opstaan uit bed. Een deel van het bed draait en de zithoogte, rugstand en voeteneinde kunnen op maat worden aangepast. Het bed is geschikt voor  mensen met bijvoorbeeld een spierziekte, reuma, Parkinson of obesitas. "Ideaal voor de patiënt", zegt Elisandrella Noordervliet, productspecialst Specialbeds. "Zo kan hij of zij door één persoon uit bed gehaald worden, zonder geduw en getrek. Als een cliënt bijvoorbeeld 's nachts naar de wc moet, is dat veel makkelijker te regelen." 

Jan Aarnoudse, manager extramurale zorg, ziet nog een voordeel. Want in deze tijd, dat personeel schaars is, is dit transferbed heel handig. "Vaak is er maar één medewerker inzetbaar, dan is het fijn dat we op deze manier mensen uit bed kunnen helpen." "Het is ook goed voor het behoud van ons personeel", zegt interim directeur André Lokerse. "Cliënten blijven langer thuis wonen, dus als ze naar De Schutse komen, hebben ze meestal zwaardere zorg nodig. Op deze manier belasten we ons personeel minder zwaar." Voor de Schutse is dit het derde Flexobed, voor het hospice het eerste.

Meegroeien

Als een cliënt het bed niet meer nodig heeft, kan het opnieuw ingesteld worden voor een andere cliënt. Daarvoor komt Noordervliet langs. "Er zijn nog veel meer mogelijkheden met het bed", vertelt zij. "Het is een bed dat mee kan groeien. Zo is er bijvoorbeeld een traagschuimmatras mogelijk, of een luchtwisselmatras. Wat er ook maar nodig is voor de cliënt." Het hospice bestaat bijna twintig jaar. Het werd gerealiseerd in juni 2003, eerst op een locatie buiten het dorp, nu binnen de Schutse in Sint-Annaland. Er is ruimte voor één cliënt. "Uitbreiding is een wens", zegt Mary Bijnagte van de NPV. Het bed wordt betaald uit een erfenis, ooit geschonken aan de NPV. "Dit vonden we een mooie bestemming." In december kwam het nieuwe Flexobed naar Sint-Annaland, maar door corona was een feestelijke overhandiging toen niet mogelijk. Daarom werd het uitgesteld tot afgelopen vrijdag. Toen werd met een hapje en een drankje het bed gepresenteerd. 

Innovaties

André Lokerse zegt heel blij te zijn met het bed. "Het is een van de innovaties binnen de zorg. We zien bijvoorbeeld veel innovaties op digitaal gebied, maar dit is er zeker ook een." Hij zei ook de wens tot uitbreiding mee te nemen als overweging voor de toekomst. Henny Ketting is één van de vrijwilligers van het hospice. Ze heeft nog niet met het Flexobed gewerkt. "Degene die nu in het hospice ligt, werkt niet met vrijwilligers. Waarschijnlijk verzorgt de familie de zorg", vertelt ze. Henny heeft jarenlang in de zorg gewerkt. "Maar als vrijwilliger heb ik nu veel meer tijd met de cliënten. Een tijdje terug heb ik een hele nacht bij iemand aan het bed gezeten, dat geeft een heel fijn gevoel. Het is best heftig vrijwilligerswerk, maar ook heel dankbaar."

Zie foto

Van links naar rechts: Elisandrella Noordvliet van Specialbeds, Pauline Flikweert en Mary Bijnagte (NPV), interim directeur André Lokerse en in bed Henny Ketting, vrijwilligster van het hospice.

De weddenschap

Het verhaal van de weddenschap tussen Specialbeds en een belanghebbende. Begin oktober heeft Specialbeds bij een zorgorganisatie een Flexobed extra laag geplaatst. De situatie was dat belanghebbende 4 à 5 keer per nacht uit bed geholpen moest worden ivm toiletbezoek. Daarnaast sliep belanghebbende al jarenlang zeer slecht en dat was ook merkbaar in gedrag 🙈.

Lees meer

Zo weinig uren slaap doet natuurlijk niemand goed. Wij waren er van overtuigd dat een speciaal zorgbed voor belanghebbende niet alleen haar zelfredzaamheid ten goede zou komen, maar ook een betere nachtrust en meer uren slaap per nacht zou opleveren. De belanghebbende had hier grote twijfels bij maar wilde graag een weddenschap met ons aangaan. Bij de plaatsing hadden we met belanghebbende afgesproken dat de doelstelling was om 's nachts minstens 5 uur achter elkaar te slapen. En als dat zou lukken, dan zouden we taart gaan eten op kosten van belanghebbende.

Vorige week was belanghebbende heel duidelijk. Je krijgt geen taart want ik slaap nu 4,5 uur. Maar vandaag was daar het moment! De afgelopen week heeft belanghebbende heel erg goed geslapen en zelfs meer dan 5 uur!! Dus het was feest en belanghebbende is de afspraak nagekomen🎉 🍰. Ze heeft haar dochter gebak laten halen en is ontzettend blij met haar Flexobed. De afgelopen week heeft ze een dagboek bijgehouden en gemeten hoeveel ze slaapt. Vanuit de zorg en haar man is de vraag gekomen hoe het komt dat ze niet meer zoveel moppert 😉. Wat een speciaal zorgbed en een goede nachtrust al niet kan opleveren. Voor meer klantervaringen ga naar https://specialbeds.nl/klantervaring.

Meer klantervaringen

Klik hier om meer klantervaringen te bekijken.

Uw gids in speciale zorgbedden

Specialbeds
Braillestraat 19
3846 CP Harderwijk
Nederland

E-mail: info@specialbeds.nl
Tel: +31 341 350 593
KvK: 30267905
BTW: NL821121790B01

Volg ons op:


Inschrijven voor de nieuwsbrief

© 2024 Re-Actief Zorghulpmiddelen B.V. | Specialbeds is onderdeel van Re-Actief Zorghulpmiddelen
Algemene voorwaarden | Privacy-verklaring
Design: INZPIRE | Webdevelopment: Haagen Web & App